Skip to content Skip to footer

מבוא למשפט ויסודות המשפט | הליך גישור בבית המשפט

מוזמנים להשאיר פרטים ולקבל הצעת מחיר פה

תשובה 1

א. לדעתי הוא יכול להתייעץ עם משהו מקצועי בכלכלה כדי להין דברים בכלכלה ולשפר את הגישור שהוא עושה, אבל אסור לו בכלל בכלל לחשוף לכלכלן הזה מידע מהגישור עצמו של ראובן ויהודה. כי תקנות הגישור אומרות שלמגשר אסור להשתמש במידע שנמסר לו בגישור אם הוא לא היה יכול לקבל אותו בדרך אחרת חוץ מלמטרות הגישור (תקנה 5(ד), ויותר חושב בעניין שלנו זה תקנה 5(ה) שאומרסת שאסור לו לגלות מידע מהגישור למי שאינו צד בגישור. הכלכלן הוא לצד לגישור ולכן אי אפשר לחשוף לו מידע.

ב. כמובן שכן. זה אחד המאפיינים הכי בולטים של גישור שהוא וולנטרי לאורך כל התהליך שלו. תקנה 8(א) קובעת שבעל דין יכול להפסיק הגישור בכל עת.

ג. המגשר לא יכול להסכים לראובן. נתון שחל על הגישור ההסכם המצוי ולכן סעיף11(ג) להסכם המצוי מהתוספת לתקנות הגישור קובע שאמנם מותר למגשר לרשום פרוטוקול אבל הפרוטוקול הזה לא יהיה פתוח לעיון בעלי הדין.

תשובה 2

א. זה מבחן שבית משפט מפעיל כדי להחליט אם פעולה של המנהל הציבורי או חוק חדש למשל הם מידתיים, כלומר, האם יש בהם איזון ומידות ראויות לגבי כל מיני אינטרסים וצרכים סותרים. מבחן המידתיות נזכר בסעיף 8 לחוק יסוד כבוד האדם וחירותו וסעיף 4 לחוק יסוד חופש העיסוק (פסקות ההגבלה) והסעיפים האלה מופנים גם לרשויות המנהליות ולא רק למחוקק.

ב. לפי המצגות נראה לי שהמבחן מידתיות יושם בבג"ץ עמותת "אומץ" נ' ראש ממשל ישראל, מר אהוד אולמרט. בבג"ץ הזה בחנו האם ההחלטה של הממשלה להקים ועדת בדיקה ממשלתית לחקירת אירוע מלחמת לבנון השנייה ולא ועדת חקירה ממלכתית עומדת בתקינות המנהלית. דעת המיעוט של השופטת שם אמרה שלדעתה צריך לבדוק גם את הסבירות של ההחלטה הזאת וגם מידתיות שלה. היא אומרת שאם יש לרשות יותר מדרך פעולה אחת עומדת לה הזכות לבחור באיזה דרך ללכת (סעיף 19 לחוק הפרשנות) כל זמן שהיא בתוךם מתחם הסבירות. אבל בנוסף היא אומרת שחל גם עקרון המידתיות שצריך להפעיל את מבחן המידתיות על ההחלטה של הממשלה.

תשובה 3

לפי סעיף 41א לפקודת הנזיקין זאת עוולה פרטוקלרית וגד חייב לפצות את דן בלי שאלה אם התרשל או לא. פשוט כי הוא בעלים של הכלב. אבל יכול להיות לגד טענות הגנה רק מתקיים משהו מסעיף 41ב שזה או שדן התגרה קודם בכלב או תקף קודם את גד או את משפחתו או שהסיג גבול למקרקעין של גד. אם אחד מאלה היה אז זה יהיה טענת הגנה טובה של גד.

תשובה 4

שפרה יכולה להתנתק מהמערכת לפי סעיף 59ב(א) לחוק המקרקעין שאומר שזאת זכות שלה. אבל לדעתי יגידו לה שהיא חייבת להמשיך לשלם. גם בגלל סעיף 58(א) שאומר שהיא חייבת להשתתף בהוצאות הדרושות להחזקה תקינה של הבניין. ומוגדר החזקה תקינה כוללת שמירה על מצב הרכוש המשותף לרבות שיפורים שבוצעו בו בהסכמת בעלי הדירות. בגלל ששפרה השתמשה הרבה שנים במערכת חימום אז ברור שהיא הסכימה שתהיה המערכת הזאת. וגם בגלל שסעיף 59ב(ג) אומר שהיא לא פטורה מלשאת בהוצאות הדרושות להחזקה שלו. אז כנראה שהיא תחסוך את הצריכת גז שלה רק, אבל באותה מידה היא יכולה פשוט לא להפעיל חימום.

תשובה 5

רמי צריך לכלול את המידע הזה בדו"ח שהוא יכין, אבל אסור לו לגלות את המידע ככה סתם בלי הדו"ח. כי המבקר חייב לשמור בסוד כל מידע שהגיע אליו במסגרת עבודת הביקורת. לכן הוא צריך לכלול בדו"ח שלו את המידע והאירוע. לפי סעיף 6 לחוק הביקורת הפנימית הדו"ח שהוא יגיש חייב להיות בכתב ולכלול את מסקונתיו ויכול גם את המלצותיו, והוא צריך להגיש אותו לממונה שלו ולמנכ"ל של המועצה הדתית.

לקבלת הצעת מחיר לסיוע בכתיבה אקדמית
אנחנו זמינים בכל עת