Skip to content Skip to footer

ליקויים בהליכי מעצר וחקירה

מוזמנים להשאיר פרטים ולקבל הצעת מחיר פה

אי חוקיות חיפוש והודאות באיומים

נוכח הליקויים בהליך המעצר ובחקירת יהושע, יש לבטל את הודאתו ללא בדיקה נוספת לפי סעיף 12 לפקודת הראיות. יש לבחון את פסלות הודאתו של הנאשם בהתאם להוראות סעיף 12 לתקנות הראיות ולעקרון הפסלות המחזקות הדדית. בענייננו, השוטרים איימו על יהושע ואמרו לו כי ירשיע גם את אשתו וכי הוא צפוי לשנים מאסר, ולכן הודה במעשיו הן בתא והן בחקירה. ניתן לראות בהודאתו כהודאה בעל כורחו, ולכן סעיף 12 חל ולא תיחשב כשירותו להודות.

למאמר בנושא בחינת פסלות הודאות בחקירות והליכים פליליים 

תקופת המעצר והזכות להליך הוגן

הצהרת הסניגור אינה נכונה. תנאי המעצר של לאמי טרם פג. סעיף 29(א) לחוק המעצר קובע כי אדם שנעצר על ידי קצין ייעודי לפי סעיף 27 יובא בפני שופט בהקדם האפשרי ולא יאוחר מ-24 שעות. כל עוד החשוד נכה עקב מצב גופני, מועד "הבאת שופט תוך 24 שעות" מופסק ואינו נחשב. אם מצבו חמור מספיק כדי למנוע ממנו להתייצב בבית המשפט, יופסק מועד הבאתו בפני שופט. ניתן להסיק כי לאמי לא יכול היה להתייצב בפני שופט בגלל מצבו הרפואי, ולכן תקופת המעצר טרם הסתיימה.

זכות לייעוץ משפטי והודאות מרצון

אברום הודה מרצונו לאחר שוויתר על זכותו לייעוץ. חוק המעצר קובע כי זכותו של אדם להיוועץ בעורך דין לאחר מעצרו. אברהם שוכנע על ידי החוקר, אך בסופו של דבר החליט לוותר על זכותו להתייעץ וההודאה התקבלה. לעומת זאת, כאשר נמנעת זכותו של נאשם להליך הוגן, יש לזכותו ללא אישום. על המשטרה לחקור את כל העדים הישירים לאירוע. אי ביצוע פעולה זו שולל מהנאשם את זכותו להליך הוגן ולזיכויו.

לקבלת הצעת מחיר לסיוע בכתיבה אקדמית
אנחנו זמינים בכל עת