Skip to content Skip to footer

כתיבה וחשיבה משפטית

מוזמנים להשאיר פרטים ולקבל הצעת מחיר פה

סקירת מאמרים משפטיים

בחרתי במאמרו של שחר ליפשיץ "שלילת אבהות בהסכמה". המאמר פורסם במגזין משפטים של האוניברסיטה העברית בירושלים, אחד מכתבי העת המשפטיים המכובדים ביותר בארץ. שחר ליפשיץ הוא פרופסור באוניברסיטת בר-אילן ומומחה לדיני משפחה, ידוע במומחיותו ובתרומתו המחקרית בתחום זה. במאמר זה, ליפשיץ בוחן סוגיה מרכזית ומורכבת של שלילת אבהות בהסכמה, נושא המעורר שאלות משפטיות וחברתיות רבות. הפניות והמקורות במאמר מופיעים בהערות שוליים לאורך הטקסט ומזוהים בבירור, מה שמאפשר לקוראים לעקוב אחר המחקר והטיעונים בצורה מדויקת. השפה בה נכתב המאמר היא אקדמית ביותר, מגובשת וניתנת למעקב, תוך שימוש במושגים תיאורטיים מתחומים רלוונטיים אותם מסביר המחבר בקפידה. מבנה המאמר פורמלי, וכולל תקציר, מבוא, גוף מאמר מפורט ומסקנה, אך אין בו רשימת מקורות נפרדת, שכן המקורות מופיעים בהערות שוליים לאורך המאמר.

סוגי מאמרים משפטיים

במחקר האמפירי של עופר תור-סיני ומיכל שור-עפרי, "א.ש.ח.י.ר. חוגגים עשרים שנה", המחקר מספק הערכה אמפירית של החלטות בית המשפט העליון בתחום הקניין הרוחני באמצעות משתני אינדקס לאיסוף וניתוח נתונים. במאמר איכותי של שירי רגב-מסלם ומתן רבינוביץ "עוני בשכר דירה", נעשה שימוש במחקר איכותני מבוסס שאלון לראיונות עומק עם משפחות ותצפיות על התנהגות אנושית. בסקירה של עלי בוקשפן ואסא כשר "הכנסת זכויות אדם ישירות לתוך כללי", מתוארת מעמד זכויות האדם במשפט הפרטי הישראלי והמשווה. במאמר התיאורטי של דפנה ברק-ארז "הנמקה שיפוטית: דילמות ישנות וחדשות", נבחנת פילוסופיית ההיגיון השיפוטי של בית המשפט מהתפיסות המסורתיות ועד המודרניות.

מעמדם המשפטי של בני זוג הוריים

המאמר "הורים או זרים: מעמדם המשפטי הנוכחי והצפוי של בני זוג הוריים" מאת איילת בלכר-פריגת ודפנה הקר, פורסם בכתב העת המשפטי של האוניברסיטה העברית בירושלים. איילת בלכר-פריגת היא מרצה במכללת שערי משפט בתחום ילדים וזכויות משפחה, ודפנה הקר היא מרצה בכירה באוניברסיטת תל אביב בתחום נשים ומגדר. הכותרת מסכמת את הרעיון המרכזי של המאמר, ומשתמשת בביטוי "הורה או זר" כדי לעורר עניין במאמר.

המאמר כתוב בשפה אקדמית, ברורה ונגישה, והמחברות מצליחות להסביר מושגים תאורטיים בצורה ברורה. הטקסט מחולק לפסקאות בצורה מובנית, והמאמר מתמקד בשאלת המחקר ובמעמד המשפטי של בני הזוג ההוריים לפי החוק הישראלי. התקציר מספק את ההקשר לכתיבת המאמר ומסכם את המסקנות. המבוא כולל הצגת הנושא בהקשר הרחב של דיני משפחה והצגת הקשיים המיוחדים בו.

הפרקים במאמר מציגים את שאלת המחקר בצורה יסודית, תוך שימוש בתיאוריות ומחקר רלוונטיים לספרות המשפטית. המאמר מסתיים בתקציר שחוזר על הנתיבים הדיוניים שננקטו במאמר וקושר בין ההיבטים הדיוניים שהועלו. המאמר מתאפיין במבנה לוגי, שמציג בעיות ופתרונות תיאורטיים, ובכך מציג מספר היבטים המאפשרים להרחיב את הנושא.

למידע נוסף בנושא כתיבת עבודה אקדמית לחץ כאן

לקבלת הצעת מחיר לסיוע בכתיבה אקדמית
אנחנו זמינים בכל עת